Zpět na všechny články

Příběh klientky: Renta jí pomohla v pravou chvíli najít peníze na opravu domu

Příběh klientky: Renta jí pomohla v pravou chvíli najít peníze na opravu domu

Paní Jelínková žije ve svém domě už 25 let. Před lety jí bohužel zemřel manžel a dům začal postupně chátrat. Nutně proto potřebovala najít peníze na akutní opravy.

Na domě bylo třeba udělat nové okapy i schody, natřít celou střechu, a ještě dost dalších investic, aby se v něm dalo dál pohodlně bydlet. Jenže paní Jelínková byla už ve věku, kdy pro ni byl problém získat půjčku nebo větší úvěr od tradičních bankovních domů.

Peníze ale přitom potřebovala využít co nejdříve. Rodina jí po odchodu manžela řekla, že nic z domu nechtějí a dům je její, protože se jim také do nákladných oprav nechtělo, takže šlo o její rozhodnutí. Potřebovala navíc vyšší sumu peněz na řadu oprav, ale přitom chtěla být nadále vlastníkem své nemovitosti a nic neriskovat. Základní podmínkou bylo, že dům na ni zůstane dál napsaný. Kdyby bývala totiž nemovitost prodala jiné společnosti s věcným břemenem dožití, tak by o ni přijít mohla.

Hledala proto možnosti, jak by mohla svou situaci co nejlépe vyřešit, až na internetu našla zmínku o Rentě z nemovitost od FINEMO.CZ.

Rentu si ani nevzala v plné výši, rozhodla se pro výplatu větší sumy jen na potřebné opravy. V květnu 2017 podepsala smlouvu a ocenila, že celý proces nezabral příliš času a peníze měla celkem rychle k dispozici a mohla se tak pustit do nutných oprav. Dům neměl samostatné přípojky vody, elektřiny ani plynu. Jen udělat vodu ji stálo šedesát tisíc. Měnila se i stará dřevěná okna a balkonové dveře. Díky rychlosti v jednání neměla starosti, mohla se dál chodit bavit do divadla a jezdila i do zahraničí.

Nedávno se však na paní Jelínkovou usmálo štěstí a získala jednorázově větší sumu peněz. Se společností FINEMO.CZ byla po celou dobu v kontaktu přes pravidelné výpisy a po sedmi letech letos v květnu se rozhodla Rentu splatit. Tento případ ukazuje, že Renta může pomoci překlenout složitou situaci a po pár letech, když se u klienta finanční situace zlepší, je možnost ji splatit. Renta není produkt, který musí končit jen po smrti klienta, splatit ji je možné kdykoli.

Video s paní Jelínkovou naleznete zde.

Zavolejte, napište nebo vyplňte formulář, ozveme se obratem!

    Uvedený výpočet má pouze informativní charakter.

    Sledujte nás

    Úrok činí aktuálně 11,9 % ročně a spolu s půjčkou je splatný až při vyrovnání reprezentativní příklad zde.
    Minimální roční úroková sazba platná po celou dobu trvání úvěru je 10,9 %, viz dokument Trvale přístupné informace bod 6.

    Nahoru
    Kolik dostanu? 233 321 850